In the middle of my spotlight.

 
Fick en usel bild på dessa lchf snickers som jag gjorde idag inför ma birthday. Men ska tala om för er att ojojoj så goda dessa var! Skulle lätt kunnat trycka hela plåten själv, skrapade bokstavligen hela bordet smulfritt från dom här, mums! Receptet var väldigt enkelt dessutom:
 
Ingredienser:
1½ dl jordnötssmör (ekologiskt helst eftersom att de inehåller 99%jordnötter medan andra oftast innehåller runt 70% då de övriga %:en består av massa skit haha)
1dl jordnötter eller cashewnötter (jag tog cashew)
200g mörk choklad (minst 70%ig)
 
Gör såhär: Smält chokladen över vattenbad
Värm jordnötssmöret tillsammans med nötterna på svag värme på spisen.
Bred jordnötsröran ovanpå en form med bakplåtspapper och häll sedan choklad på.
Låt kallna i kylskåp och skär sedan i rutor!
(tips, de blev väldigt kladdiga så du kan hälla hälften av chokladen först, låta den svalna för att sedan hälla på jordnötsröran och sista andra halvan av chokladen. Då håller chokladlagren ihop kakan mer och dom kladdar inte lika mycket. Jag gjorde inte det och tyckte det gick bra endå, är ine så kräsen när de gäller kladd;)
 
Tänkte passa på att visa muffinreceptet jag gjorde igår också:
Banan/choklad muffins ca.24st
2 ägg
3 dl stevia strö
2 väl mogna bananer 
5 dl grahamsmjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g mörk choklad (minst 70%)
100 g smör
1¾ dl filmjölk

Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret
Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet
Blanda ner alla torra ingredienser
Tillsätt smält smör och filmjölk
Bryt chokladen i mindre bitar och vänd ned i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt för bästa form
Grädda mitt i ugnen i ca 12-17 min (normalstora muffins) eller 20-25 min (stora muffins), kontrollera med en potatissticka om de är klara.

RSS 2.0